Spletna Trgovina

TEHTANJE V OBLAKU – Digitalizacija tehtnic

V današnjem času je potreba po digitalizaciji vedno večja. Ker so tehtnice prisotne v vseh dejavnostih, sploh pa v industriji, kjer se že s pridom uporablja programska in strojna oprema za digitalizacijo, smo pri Preciz-u pripravili “CloudKit” komplet, ki ponuja enostavno digitalizacijo katerekoli tehtnice. Omogoča nam, da tehtnico postavimo v omrežje ali oblak in tako razširimo njeno uporabnost, jo integriramo v računalniške sisteme, vzpostavimo komunikacijo z drugimi napravami/računalniki/sistemi, ali jo uporabljamo/upravljamo in posodabljamo na daljavo, tehtamo v oblaku, ter izvažamo in uvažamo podatke. Povežemo jo lahko preko Ethernet ali Wi-Fi povezave.

ZAKAJ POTREBUJEMO TEHTNICO V OBLAKU?

Tehtnica v oblaku prinaša številne prednosti.

Prva izmed njih je ta, da podatki o tehtanjih niso več vezani na fizično lokacijo tehtnice, ampak jih lahko prikazujemo kjerkoli, na računalnikih, zaslonih, strojih, mobilnih napravah itn…

Druga pomembna prednost je razširitev funkcionalnosti, saj lahko tehtnico uporabljamo in upravljamo z različnimi namenskimi programi ali aplikacijami, ki jih uporabljamo v svojem delovnem procesu.

Lahko tudi beležimo število tehtanj, računamo povprečja(mase, tehtanj, količine materiala…), štejemo kose, beležimo dobre in slabe kose, računamo izmet, statistiko obremenjenosti stroja/operaterja, cikle

Z oblačno tehnologijo podatke enostavno izvažamo v ERP sistem, ali uvažamo iz ERP sistema neposredno na tehtnico (delovne naloge, količine, povprečne mase, mase artiklov, serije, tolerančne vrednosti…).

Nepogrešljiva je tudi povezava s krmilniki, saj lahko na podlagi zabeleženih mas krmilimo naprave, stroje, lopute, transportne trakove…

Multi-povezljivost. S tehtnico lahko naenkrat komunicira več operaterjev, računalnikov, programov, krmilnikov, naprav, strojev…

Različne tehtnice lahko med seboj povežemo v mrežo, pri čemer vsaka opravlja svojo funkcijo(ena beleži maso, druga šteje kose, tretja tehta skupno količino proizvedenih kosov, četrta kontrolira predpakirane izdelke…) izvažamo pa skupni podatek vseh omenjenih parametrov.

Tehtnice lahko med seboj tudi komunicirajo, kar pomeni da ena pošlje zabeležen podatek naslednji, ki na podlagi tega podatka izvede naslednjo operacijo. Primer: Tehtnica na podlagi tolerančne mase oceni ali gre za dober ali slab kos, naslednja, števna tehtnica pa ve na podlagi tega podatka, kam ta kos zabeleži, torej pod količino dobrih kosov ali pod izmet.

Tehtnica lahko z oblačno tehnologijo postane popolnoma avtonomen inštrument, kar pomeni da lahko tehta popolnoma samodejno, in sicer z operaterjem(odlaga kose na tehtnico) ali brez(kosi se samodejno transportirajo na tehtnico-robot, transportni trak, padejo iz stroja…). Tehtamo lahko tudi na daljavo.

V našem oblaku omogočamo sistem za obveščanje, kar pomeni, da lahko nastavimo alarme, sms, e-poštna in potisna obvestila. V kolikor so zabeleženi rezultati zunaj tolerančnih vrednosti, sistem samodejno obvesti odgovorne, da lahko pravočasno ukrepajo. Tako preprečimo izgube.

KAKO TEHTNICO POSTAVIMO V OBLAK?

Pri Precizu smo zasnovali Plug&Play “CloudKit” komplet, ki ga sestavljajo vmesnik PCS-232 z opcijskim Wi-Fi modulom in razvili enostavno konfiguracijsko programsko orodje P-Tools, da je transformacija kar se da hitra in enostavna. Vmesnik vgradimo v tehtnico in ga priključimo preko serijskega priključka RS-232. S programskim orodjem P-Tools nastavimo komunikacijo preko izbranega omrežja in željenega protokola v manj kot minuti in tehtnica je v omrežju, povezana v oblak.

*Za lažjo predstavo: Nastavitev omrežja poteka tako enostavno, kot če se želimo mobilni telefon povezat z Wi-Fi omrežjem.

ALI JE TEHTNICA V OBLAKU PAMETNA?

Ne. ŠE. Ko tehtnico postavimo v oblak/omrežje, je to osnova, da lahko postane pametna. Takrat smo ji namreč omogočili komunikacijo z zunanjimi viri. Tudi tistimi, ki ponujajo pametne funkcije.

Torej tehtnica postane pametna šele takrat, ko je dejansko zmožna izvajati pametne funkcije. To pa dosežemo z raznimi namenskimi aplikacijami, programi ali platformami, ki jih v Precizu konstantno razvijamo.

Nabor najbolj priljubljenih najdete tukaj:

Nudimo pestro izbiro namenskih aplikacij/programov za tehtnice in tehtalne sisteme, kot tudi druge merilne naprave. Funkcije pa so oplemenitene z razširitvami, ki jih ponuja Precizova oblačna platforma, zato skupaj tvorijo res nepogrešljivo merilno orodje za podjetja, ne glede na velikost ali dejavnost, ki jo opravljajo.

Ponudimo vam tudi rešitev po meri, kar pomeni, da razvijemo aplikacijo in programsko opremo točno po vaših željah in zahtevah. Seveda za vse storitve nudimo tudi izobraževanja, vzdrževanje, svetovanje in podporo.